11 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro U (9:9) 21 2 1 18 7

Örslösa-Söne IK (9:9)

Referat

Referat: Jung-Kvänum 10 IF - Örslösa-Söne IK (9:9)

JK10 IF A-dam - Örslösa-Söne IK A-dam 4-0 (2-0)
Det blev en ganska komfortabel seger för våra damer i hemmapremiären mot Örslösa-Söne IK (ÖSIK). En match som vi dominerar stort rent spelmässigt. Det var ett brutalt övertag för våra damer i bollinnehav och Mathilda Krantz i JK10-målet behövde inte göra ett enda ingripande under hela matchen. Det handlade enbart om tillbakaspel från våra försvarare eller förlupna bollar från ÖSIK som hon rörde bollen.
- Jag är grymt nöjd med tjejerna idag, vi gjorde en gedigen insats och styrde spelet i nittio minuter. Hade vi haft lite mera skärpa i avsluten, så kunde detta ha runnit iväg. Stabilt spel från backarna ända upp till forwards, kommenterade vår damtränare Richard Herbertsson.
Om vi går till matchen så var det JK10 som tog ett stadigt grepp om spelet och styrde det mesta redan från minut ett. Det var ett bollskickligt JK10 som flyttade boll riktigt bra. ÖSIK fick knappt låna bollen första kvarten och 1-0 till JK10 kom i den 11:e minuten. Det var Michelle Lundqvist som snyggt vinklade in bollen i efterspelet efter en hörna.
JK10 fortsatte att dominera spelet och det skapades ett antal vassa lägen. Men lite oskärpa i avsluten tillsammans med en bra insats av ÖSIK-keepern Josefine Johansson gjorde att det inte rann iväg resultatmässigt.
2-0 skulle dock komma några minuter före paus när Kajsa Carlsson blev frispelad via ett fint instick. Kajsa kom dock lite ur vinkel men vände bort ett par försvarare och tryckte in bollen i mål via ÖSIK-keepern.
2-0 stod sig i paus och det var nog ganaska smickrande resultat för ÖSIK då JK10-tjejerna dominerat stort spelmässigt.
I den andra halvleken så bestod matchbilden och det var fortsatt JK10 som styrde det mesta som hände ute på planen.
3-0 kom i den 53:e minuten efter ett vasst anfall. Det är Natalie Andersson som bryter in från sin högerkant och avslutar mot bortre delen av målen. Bollen tar dock i stolpen och där hugger Elin Herbertsson direkt och trycker in returen.
Matchen är givetvis avgjord och den avslutande delen handlade mest om en transportsträcka. 4-0 kommer också i den 81:a minuten när Elin Herbertsson rullar in sitt andra mål för dagen när hon utnyttjar ett misstag i försvaret efter att JK10 satt en väldigt hög press och stressat ÖSIK-försvaret till misstag.
4-0 stod sig tiden ut och det skall i sanningens namn sägas att det var ganska smickrande siffror för gästande ÖSIK.
Sammanfattningsvis så var det en riktigt stabil insats av våra damer. Stor dominans spelmässigt och det skapades en hel del lägen. Dock var skärpan i avsluten inte riktigt på topp och där behöver vi nog lyfta oss lite.
Ändå en välspelad och trevlig fotbollsmatch sett med blåsvarta ögon som ger mersmak inför framtiden.
Vill berömma hela laget idag för en riktigt stabil insats både offensivt men främst defensivt där vi kändes ramstarka. Alla gör ett stort jobb och ingen faller ur ramen.
Närmast väntar en tuff bortamatch mot Vartofta på onsdag. Då gäller det att göra en minst lika stark insats.

Målen: Michelle Lundqvist (11), Kajsa Carlsson (45), Elin Herbertsson 2 (53, 81)